Imprimarea Digitala, Cea Mai Spectaculoasa Tehnica de Personalizare a Textilelor

Odata cu dezvoltarea tehnologiei, personalizarea articolelor promotionale a cunoscut si ea de-a lungul timpului o evolutie fireasca, producand treptat efecte din ce in ce mai spectaculoase si cu aplicabilitate sporita.

Printre metodele de personalizare cele mai recente si mai moderne sunt tehnicile digitale de imprimare, mai exact transferul digital si printul digital direct pe material (DTG). Ambele tehnici revolutionare prezinta avantajul vitezei de lucru, spectaculozitatea efectelor realizate prin finetea detaliilor si varietatea culorilor.

Imprimare digitala pentru personalizarea textilelor promotionale

Tricouri promotionale personalizate prin metode de imprimare digitala


Transferul digital

Transferul digital este una dintre cele mai rapide si mai simple metode de personalizare, prin care palariile, jachetele, umbrelele, tricourile, uniforme si rucsacurile dvs. vor fi unice si vor iesi cu siguranta in evidenta.

Prin utilizarea acestei tehnici, se pot crea imprimeuri cu rezolutii mari pe aproape orice tip de suport textil (spandex, poliester, neopren, bumbac, poliuretan, material textile din PVC, tesaturi stretch etc.).

Metoda este ideala pentru imprimarile foarte colorate ale logo-urilor, design-urilor sau imaginilor ce contin numeroase detalii sau care au gradient de culoare in compozitie, la care dimensiunile nu depasesc 45×35 cm. Desigur, dimensiunile maxime de imprimare sunt limitate de dimensiunea plotter-ului si a platanului de presare.

Personalizare tricou promotional prin transfer digital

Design imprimat prin metoda transferului digital

Cum functioneaza?

Aceasta tehnica presupune imprimarea digitala pe o folie speciala a designului dorit, decuparea acestuia dupa un contur prestabilit si apoi aplicarea pe suport prin presare la cald. Foliile pe care sunt imprimate digital grafica, desenul sau textul ce urmeaza a fi transferat pot fi transparente, albe sau colorate si pot avea orice forma. Imaginea este aplicata direct pe folia autocolanta cu ajutorul unui tipar digital.

Printarea imaginii solicitate pe folia de transfer

Imprimare a design-ului dorit pe folia autocolanta de transfer

Autocolantul este taiat dupa forma logo-ului, graficii, desenului cu un cutter plotter si este aplicat pe materialul suport printr-un transfer termic, cu ajutorul unei prese la temperaturi foarte mari. Decuparea imaginilor se face dupa un contur prestabilit, insa in cazul unor imagini foarte detaliate, pentru a reduce complexitatea liniei de taiere, este recomandata realizarea unui contur in jurul desenului.

Datorita existentei pe piata de profil a unei game variate de astfel de folii, cu multiple texturi (strip flock, 3D, metalizat) si culori, metoda transferului digital permite realizarea unor efecte si combinatii de imprimari foarte variate.

Tipuri de cerneala plastisol pentru transfer digital

Cerneluri plastisol folosite in metoda transferului digital

Important de notat este, insa, faptul ca aceasta tehnica nu este recomandata pentru personalizarea canilor, USB-urilor, brelocurilor, etc. si este indicata doar pentru obiecte albe sau de culori si tonalitati deschise, cat si pentru comenzi ce nu depasesc 50 de bucati. De asemenea, produsul astfel imprimat poate fi spalat, chiar si la 60 de grade, si calcat.

Avantaje:

• Se poate imprima o gama larga de materiale suport;
• Se realizeaza printuri detaliate ce folosesc pana la 10.000.000 de culori;
• Imprimare rapida si rezistenta crescuta a imprimeurilor rezultate;
• Se pot imprima obiecte promotionale de diferite forme, de la umbrele la palarii si jachete.

Printul DTG (Direct To Garment)

Printul DTG este una dintre metodele cele mai rapide si moderne de personalizare a textilelor, fiind cunoscut si sub numele de imprimare digitala sau imprimare direct pe material.

Printul digital este o optiune excelenta pentru personalizarea textilelor promotionale, neexistand o comanda minima necesara procesarii. Asadar, prin imprimarea DTG se poate realiza chiar si un singur produs, de la fotografii simple pana la design-uri extrem de complexe.

Imprimarea digitala seamana ca proces de executie cu cel al imprimantei normale cu inkjet, cu diferenta ca dispersia jetului de cerneala se realizeaza cu ajutorul unei imprimante specializate pe material textil si articole de imbracaminte, si nu pe hartie ca in cazul tiparului.

umbrela-personalizata-prin-imprimare-digitala

Umbrela patrata imprimata digital pe intreaga suprafata

umbrela-rotunda-personalizata-digital

Umbrela rotunda personalizata integral prin print digital

 

 

 

 

 

 

Cum functioneaza?

Aceasta metoda de printare foloseste cerneluri pe baza de apa, ecologice, elastice si rezistente la uzura si spalare. Acestea actioneaza ca un lichid pe orice material textil, prin procedeul “umed pe umed”.

Cele mai bune rezultate se obtin pe materialele din bumbac 100% sau pe cele care prezinta in compozitie bumbac, spre exemplu 50% bumbac si 50% poliester. Se pot folosi si alte materiale precum licra, vascoza, microfibra, lana, matase pentru a obtine rezultate uimitoare folosind acest procedeu, dar ele trebuie testate in prealabil.

Personalizare tricou prin imprimare direct pe material

Tricou promotional personalizat prin metoda DTP

Odata ales substratul, putem incepe sa fim creativi. Indiferent de logo, desen, text, culoare, imprimantele DTG pot printa practic orice, de la modele complicate, imagini fotografice si pana la degradeuri. Imprimeurile rezultate sunt calitative, de lunga durata si impresionante ca design si detalii.

Pentru tricourile negre sau imbracamintea de culoare neagra, procesul DTG este diferit fata de printarea pe imbracaminte alba. In acest caz, se foloseste o baza alba care trebuie aplicata inainte de printarea designului sau graficii pe tricou si este nevoie de un tratament al suprafetei cu o amorsa care va ajuta la aderarea culorii de baza (alba) la suprafata textila.

Imprimare tricouri prin imprimare direct pe material

Personalizare textile promotionale prin tehnica DTG

In concluzie, imprimarea direct pe material (DTG) permite personalizarea textilelor la un raport calitate-pret eficient pentru evenimentele care apar inopinat sau pentru cantitatile mari de produse personalizate.

Avantaje:

• Printuri detaliate cu milioane de culori ce pot fi aplicate pe diferite materiale;
• Termen de livrare scurt datorita faptului ca procedeului rapid de imprimare;
• Pentru ca cerneala intra direct in tesatura tricoului, imprimeul este fin la atingere;
• Posibilitate de printare a design-urilor complexe cum ar fi pozele, imaginile, textele etc;
• Nu exista costuri de set-up ca la metodele de printare traditionale;
• Daca se doreste printarea peste fermoare si nasturi, DTG-ul este varianta perfecta.

Datorita numeroaselor avantaje pe care le prezinta, printre ele numarandu-se complexitatea designurilor imprimate, productivitatea crescuta si calitatea rezultatelor obtinute, metodele digitale de personalizare sunt din ce in ce mai apreciate si solicitate pentru imprimarea articolelor textile promotionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Type The Red Captcha Characters Below.