Doming-ul, Metoda Inovativa de Personalizare Pentru Efecte Volumetrice 3D

Doming-ul este tehnica de personalizare a etichetelor prin care se ofera un efect 3D si culori mai intense unui logo. Procesul in sine presupune distribuirea unei rasini pe o suprafata bidimensionala deja personalizata, eticheta, placuta, ecuson, etc.

Stratul suplimentar creeaza efectul de lentila 3D, conferindu-i logo-ului sau imaginii imprimate adancime mai mare si culoare mai intensa.

Aceasta metoda de personalizare poate fi utilizata atat pentru produsele promotionale, cat si pentru obiectele industriale, pe o multitudine de materiale: policarbonat, vinil, metale, hartie acoperita, tesaturi etc.

Etichete in relief realizate prin tehnica doming, utilizand rasini de calitate

Personalizare etichete volumetrice 3D prin doming


Adaugarea stratului de rasina epoxidica actioneaza ca un capac de protectie si prelungeste durata de viata a unei etichete normale personalizate.

Etichetele volumetrice se folosesc cu precadere la personalizarea obiectelor promotionale, aparatelor electrice si electrocasnice, masinilor si utilajelor (inclusiv cele folosite la exterior), avand o buna rezistenta la apa si actiunea razelor UV.

Stratul decorativ tridimensional (lentila) are de regula un aspect optic sticlos foarte transparent si lucios si da etichetelor o stralucire speciala, culori vii și un volum distinct.

Stick USB promotional personalizat cu eticheta volumetrica

Eticheta volumetrica aplicata pe un stick USB

Ruleta promotionala personalizata prin doming

Eticheta volumetrica 3D aplicata pe o ruleta promotionala prin metoda doming

 

 

 

 

 

 

Aceasta metoda de personalizare poate fi utilizata atat pentru produsele promotionale, cat si pentru obiectele industriale, pe o multitudine de materiale: policarbonat, vinil, metale, hartie acoperita, tesaturi etc.

Cum functioneaza?

Initial se realizeaza imprimarea cu design-ul dorit a suportului peste care urmeaza a fi aplicata rasina. O imagine, logo sau design este printat pe un suport alb de hartie cu autocolant folosind o imprimanta cu jet. Imprimarea se face digital, la o rezolutie mare, pornind de la simple logo-uri in 1-2 culori si pana la imprimarea in policromie a imaginilor grafice complexe.

Printarea pe autocolant a logo-ului, inainte de aplicarea stratului de rasina

Printarea designului pe autocolantul suport

Apoi se desprinde surplusul de hartie ramasa si peste autocolantele decupate pe contur (cerc, elipsa sau dreptunghi cu colturile rotunjite), se aplica un strat o rasina, rigida sau flexibila, la o viteza uniforma si lenta pe aproximativ 2/3 din suprafata de aplicare. Aceasta poate fi aplicata manual sau automat cu ajutorul unor roboti. Rasina flexibila se aplica, de obicei, pe suprafete usor curbate.

Aplicarea rasinei epoxidice pe suportul autocolant pentru realizarea etichetelor volumetrice

Aplicarea stratului de rasina epoxidica pe suportul imprimat

Se asteapta aproximativ 3 minute de la aplicare si se verifica suprafata fiecarei etichete volumetrice – daca are bule de aer sau particule de praf. Pentru a scoate bulele de aer e de ajuns sa incalziti suprafata cu ajutorul unei torte cu gaz.

Dupa remedierea eventualelor problemelor, etichetele volumetrice se lasa timp de 3-4 ore intr-un cuptor de uscare. Eticheta volumetrica este, mai apoi, desprinsa de pe hartia autocolanta si lipita pe obiectul suport.

Etichete autocolante volumetrice personalizate prin metoda doming

Etichete volumetrice 3D obtinute prin tehnica de personalizare doming

Forma autocolantelor nu este limitata la cerc, elipsa sau dreptunghi, ci poate avea orice contur, atat timp cat marginile autocolantelor sunt rotunjite si nu ascutite sau la unghi de 90 de grade, tocmai pentru a se obtine o calitate cat mai ridicata a produsului final.

Se pot realiza astfel etichete de mici dimensiuni cu un numar nelimitat de culori si de aproape orice forma geometrica, datorita tehnologiei moderne, care permite decuparea acestor etichete nu numai in forme clasice, ci si taierea prin urmarirea conturului personalizat indicat de client.

Avantajele etichetelor personalizate prin doming:

  • Durata lunga de viata;
  • Rezistenta la zgariere si impact;
  • Rezistenta la chimicale, solventi si agenti de curatare;
  • Rezistenta la decolorare chiar daca este folosita la exterior;
  • Nu se va deforma sau rida.
Personalizare stick USB prin metoda doming, cu eticheta volumetrica

Stick USB personalizat cu eticheta in relief realizata prin doming

 Aplicații ale etichetelor volumetrice:

  • televizoare, frigidere, computere, produse electronice și electrocasnice;
  • masini si utilaje, inclusiv de exterior;
  • truse de scule, aparate diverse, automate cafea, boze;
  • piese de mobilier, autoturisme, motociclete, biciclete;
  • produse textile: genți, valize, etc.

Cand sunteti in cautarea unui produs promotional care sa fie diferit de cel al competitorilor e de ajuns sa folositi aceasta tehnica pentru a avea parte de distinctie si inovatie.

Prin doming, pot fi personalizate o multitudine de produse, de la brelocuriUSB-uri, ecusoane si pana la insigne, medalii, pixuri si chiar textile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Type The Green Captcha Characters Below.