TERMENI Sl CONDITII GENERALE DE VANZARE, LIVRARE A PRODUSELOR PROMOTIONALE SAMDAMGIFTS


Cu sediul social in Baia Mare,

str. Branduselor, nr. 75, Maramures

- persoane juridice -

 

Art.1 Definitii

In cadrul acestor Termeni si Conditii Generale, urmatorii termeni se definesc dupa cum urmeaza:

Client: orice persoana sau organism care comanda Produse de la Furnizor si/sau cu care Furnizorul discuta sau negociaza incheierea unui Contract;

Defect: orice defect, eroare a Produselor in raport cu Caracteristicile Tehnice precum si orice alta functionare necorespunzatoare a Produselor;

Termen de livrare: termenul la care Produsele trebuie livrate, dupa cum se stabileste de comun acord in functie de tipul comenzii, daca are sau nu personalizare; Termenul de livrare pentru produsele fara personalizare este de obicei cel afisat pe site;

Furnizor: utilizatorul acestor Termeni si Conditii Generale;

Comanda: orice cerere a Clientului catre Furnizor de livrare a Produselor, indiferent de forma ei;

Contract: orice contract incheiat intre Furnizor si Client, orice modificare sau adaugare la acesta precum si vreunul sau toate documentele, actele legale in pregatirea si/sau realizarea unui asemenea contract;

Produse: orice sau toate obiectele - produse si/sau livrate pentru indeplinirea unei Comenzi sau, dupa caz, un contract de catre sau in contul Fumizororului, precum si orice servicii ce urmeaza a fi prestate de Furnizor, inclusiv consultanta si expresii creative;

Specificatie/Caracteristici Tehnice: descrierea Produselor comandate de Client, ce sunt mentionate sau la care se face referire in Comanda sau Contract.

Art. 2 Aplicabilitate

Paragraf 1. Cu exceptia cazurilor in care se stabileste altfel, in scris, acesti Termeni si Conditii Generale se aplica tuturor ofertelor si preturilor Furnizorului si tututor contractelor incheiate intre Furnizor si Client.

Paragraf 2. Aplicabilitatea oricaror Termeni si Conditii Generale (de achizitionare) folositi de catre Client sunt considerati neaplicabili de catre Furnizor, cu exceptia cazurilor cand aplicabilitatea acestora este acceptata expres, in scris, de catre Furnizor.

Art. 3 Oferte

Paragraf 1. Toate ofertele, sub orice forma ar fi ele, nu determina, atrag nici un angajament pentru Furnizor si trebuie privite ca un intreg. Daca o oferta indica un termen de acceptare, acest lucru implica doar faptul ca acea oferta nu mai este valabila dupa acel termen sau eveniment.

Paragraf 2. Imaginile, cataloagele, desenele si orice alte date, inclusiv masuratori, greutati sau cantitati, vor fi cat se poate de exacte. Aceste informatii sunt obligatorii doar daca se cer, confirma in mod expres.

Paragraf 3. Toate ofertele si preturile se bazeaza pe indeplinirea Contractului cu respectarea conditiilor de munca normale si programului de lucru.

Paragraf 4. Un Contract este valid doar daca este confirmat in scris de catre Furnizor sau dupa caz, dupa ce Furnizorul a inceput sa duca la indeplinire acest Contract.

Paragraf 5. Daca datorita unor circumstante legate de natura, volumul sau urgenta Comenzii, nu s-a trimis nici o confirmare a acesteia, factura va fi considerata drept confirmarea Comenzii.

Paragraf 6. Fiecare Contract va fi inregistrat de Furnizor cu conditia ca Clientul sa se fi dovedit capabil la plata obligatiilor sale financiare - la decizia unica a Furnizorului.

Paragraf 7. Furnizorul este si va ramane proprietarul, detinatorul tuturor documentelor modelelor furnizate, mostrelor sau exemplelor legate de ofertele facute de Furnizor si/sau la Contract si nu vor putea fi furnizate sau puse la dispozitia unor terte parti, nu vor putea fi modificate sau imitate sub nici o forma, fara acordul scris al Furnizorului. in decurs de 14 zile de la cererea Furnizorului, Clientul va fi obligat sa retumeze acestea Furnizorului, in conditii bune si ambalajul original,costul transportului urmand a fi suportat de catre Client.

Art. 4 Preturi

Paragraf 1. Pretul sau preturile indicate in oferta vor fi in euro, fara TVA sau alte taxe (pretul produsului include costul aferent colectarii, tratarii si eliminarii DEEE - SC Samdamgifts SRL a primit certificatele ISO 14001:2015 Mediu 2017 si ISO 9001:2015 Calitate 2017). 

Paragraf 2. in cazul in care nu se stabileste altfel, pretul sau preturile indicate in oferta se vor baza pe factorii de determinare a preturilor ai Furnizorului la data ofertei respective, factori precum salarii, pretul de cost al materiei prime si cursul de schimb. Cresterile de pret rezultate dintr-o schimbare a unuia sau a mai multora dintre acesti factori determinanti de pret, dupa ce oferta a fost facuta, pot fi impuse Clientului de Furnizor, chiar daca Contractul a fost deja incheiat.

Paragraf 3. in cazul in care cresterea de pret aplicata este de 10% sau mai mult in decursul a 3 luni de la incheierea Contractului, Clientul are dreptul sa inceteze Contractul prin intermediul unei adrese oficiale in decurs de 7 zile de la data la care a fost instiintat de cresterea pretului, fara a fi indreptatit sa primeasca despagubiri.

Paragraf 4. Discount-urile obtinute prin intermediul cupoanelor promotionale oferite nu se cumuleaza cu alte reduceri de preturi disponibile in aceeasi perioada.

Art. 5 Livrarea Produselor procesate

Paragraf 1. in eventualitatea in care Furnizorul primeste o comanda sa furnizeze Produse procesate in mod specific (sau asamblate, dupa caz) pentru beneficiul Clientului, Clientului i se va cere sa furnizeze volume suficiente de material pentru procesul de adaptare. Cat timp Clientul nu-si indeplineste aceasta obligatie, Furnizorul are dreptul sa suspende obligatiile sale conform acestui Contract.

Paragraf 2. Furnizorul are obligatia sa trimita spre aprobare Clientului o dovada, un model, o monstra sau exemplu doar daca Clientul a stipulat acest lucru in scris in Contract, caz in care Furnizorul este de acord sa prezinte Clientului o dovada un model, o monstra sau un exemplu nu mai tarziu de doua saptamani de la intrarea in vigoare a Contractului si dupa ce au fost primite materialele de procesat, dovada, model, monstra sau exemplu ce vor fi considerate aprobate daca nu se primeste nici o reactie scrisa in decurs de cinci zile lucratoare.

Paragraf 3. Costurile dovezii, modelului, mostrei sau exemplului se vor factura separat si nu vor fi incluse in preturile stabilite, cu exceptia cazurilor cand se stabileste altfel in mod explicit.

Art. 6 Servicii de consultanta si dezvoltarea produsului

Paragraf 1. Furnizorul poate actiona ca si consilier, daca se cere. Furnizorul are dreptul sa factureze acest lucru separat Clientului, indiferent daca consultanta are sau nu legatura cu Produsele fabricate si/sau livrate, conform Contractului, de sau in numele Furnizorului.

Paragraf 2. in eventualitatea dezvoltarii produsului, consultanta privind produsele promotionale de aplicat, consultanta privind conceptele creative, preturile pentru proiectele extensive cu produse procesate sau neprocesate, cercetari, studii ale pietei nationale sau internationale ale produselor specifice sau ale aplicatiilor produselor nespecifice. se aplica in totalitate prevederile Paragrafului 1 al acestui Articol.

Art. 7 Angajarea unor terte parti

Furnizorul este autorizat sa angajeze terte parti in indeplinirea acestui Contract. Furnizorul este autorizat deasemenea sa dea drepturi si obligatii ce deriva din acest Contract, unor terte parti.

Art. 8 Livrari si Termen de livrare. Forta majora

Paragraf 1. Termenul de livrare este de 48 de ore pentru produsele aflate pe stoc.  

Paragraf 2. Termenul de livrare va fi stabilit in mare si nu va fi niciodata considerat drept termen final, cu exceptia cazurilor in care se stabileste altfel. Termenul de livrare va intra in vigoare doar dupa ce Contractul va fi incheiat conform Art. 3, dupa ce toate informatiile necesare pentru indeplinirea acestui Contract au fost inaintate, depuse si dupa ce Clientul a platit pretul de achizitionare, sau dupa caz, rata (ratele) asupra carora s-a cazut de acord, sau dupa ce a fost furnizata securitatea, siguranta ceruta de Furnizor.

Paragraf 3. Daca livrarea este impiedicata partial sau total, de un caz de forta majora, Furnizorul are dreptul sa suspende livrarea, iar in eventualitatea in care situatia de forta majora continua sa persiste mai mul de trei luni sau din momentul in care devine evident ca aceasta va dura mai mult de trei luni, sa anuleze total sau partial Contractul si sa pretinda plata pentru partile indeplinite din Contract, fara a avea obligatia sa plateasca despagubiri Clientului.

Paragraf 4. Forta majora include, fara a se limita la, incendiu, inundatii, greve, epidemii, razboi (civil), terorism, masuri ale guvernului, permise neacordate sau neacordate la timp, embargouri de comert, disturbari ale muncii, intreruperi de energie, esec operational, incalcari ale contractului sau acte daunatoare ale furnizorilor si subcontractantii Furnizorului sau alte terte parti, inclusiv orice defecte, erori, nelivrare sau livrare intarziata a materialelor, transportului, combustibililor, energiei si a fortei de munca.

Paragraf 5. Livrarea va fi ex works, cu exceptia cazurilor cand s-a hotarat explicit a se face altcumva. Costurile de transport si asigurarea vor fi suportate de Client chiar daca s-a cazut de acord ca Furnizorul sa se ocupe de transport. Transferul riscului Produselor va avea loc in momentul livrarii in conformitate cu prevederile acestor Termeni si Conditii Generale. Transportul va fi pe riscul Clientului chiar daca transportatorul a stipulat in mod explicit ca toate documentele de transport trebuie sa poarte mentiunea ca orice paguba ce rezulta din transportare va fi pe riscul si cheltuiala expeditorului.

Paragraf 6. in eventualitatea in care Furnizorul se ocupa de transport, Clientul sau o terta parte desemnata de Client, trebuie sa raporteze orice paguba cauzata de transport transportatorului, sau dupa caz, expeditorului, imediat de la receptie, dar in oricare din cazuri, in decurs de 12 ore de la primirea - receptia Produselor, si trebuie sa trimita o copie Furnizorului.

Paragraf 7. Produsele care nu au fost achizitionate de Client sau o terta parte desemnata de Client dupa Termenul de livrare vor fi depozitate de Furnizor pe cheltuiala si riscul Clientului. Daca produsele nu au fost achizitionate la timp, Furnizorul va avea dreptul sa anuleze Contractul la o perioada de 14 zile de la expirarea Termenului de livrare, fara a prejudicia dreptul Furnizorului de a vinde produsele unei terte parti.

Paragraf 8. Daca culoarea, compozitia, greutatea, aspectul etc. Produselor deviaza usor de la modelele, monstrele sau exemplele furnizate in avans, sau de la alte prevederi stabilite in avans, acele Produse trebuie sa se supuna conditiilor acestui Contract. in oricare dintre eventualitati Furnizorul are obligatia sa-si duca la indeplinire obligatiile, daca greutatea sau cantitatea Produselor furnizate nu depaseste cu mai mult de 5% cele stabilite in contract.

Paragraf 9. Furnizorului i se permite sa trimita Produsele in portii, fiecare portie putand fi facturata separat.

Art. 9 Reclamatii

Paragraf 1. Clientul este obligat sa inspecteze Produsele sau sa numeasca pe cineva sa le inspecteze pentru a vedea daca sunt sau nu defecte.

Paragraf 2. Orice defect trebuie adus la cunostinta Furnizorului in scris, cat de curand posibil, dar in orice caz in decurs de 8 zile de la descoperirea defectului/lor. Dupa expirarea acestui termen Clientul este obligat sa accepte (calitatea) Produselor si sa renunte la drepturile si despagubirile disponibile lui prin lege si/sau Contract si acesti Termeni si Conditii Generale.

Paragraf 3. O reclamatie, asa cum este definita in Paragraful precedent, nu suspenda obligatia Clientului de a efectua plata.

Paragraf 4. in eventualitatea in care, dupa parerea Furnizorului, Clientul a facut Reclamatia din motive intemeiate/pe drept. Furnizorul va trebui sa furnizeze doar Produsul/produsele lipsa, sa repare sau sa inlocuiasca Produsele livrate, sau sa dea inapoi banii (parte din) de achizitie, dupa cum acesta crede de cuviinta.

Art. 10 Pastrarea titlului

Paragraf 1. Furnizorul ramane proprietarul Produselor furnizate Clientului, dar acestea vor fi pe riscul si cheltuiala Clientului din momentul livrarii si pana cand toate sumele datorate in temeiul Contractului precum si orice alta nerespectare a Contractului de catre Client, vor fi achitate integral de client, inclusiv dobanzile si costurile de strangere a banilor.

Paragraf 2. Cata vreme titlul asupra Produselor livrate nu a fost transferat Clientului, acesta nu va avea dreptul sa proceseze Produsele, sa plaseze Produsele in afara controlului sau sa vanda sau sa le instraineze in vreun alt mod, iar Clientul va avea grija sa pastreze Produsele separat de orice alte bunuri detinute de el si sa faca tot ceea ce este necesar pentru a evita o confuzie a proprietatii, un acces la ea sau o modificare, transformare.

Paragraf 3. Clientul isi asuma obligatia de a nu da garantii sau a face promisiuni tertilor cu privire la reclamatiile impotriva clientilor sai, si isi asuma sa rezolve reclamatiile mentionate mai sus, imediat dupa cererea Furnizorului in acest sens.

Paragraf 4. Orice terti ce doresc sa recupereze pierderi pe seama Produselor livrate de Furnizor vor fi informati de Client ca Produsele fac obiectul unei conservari/pastrari de titlu detinuta de Furnizor. Clientul trebuie sa instiinteze imediat Furnizorul de acest lucru, in scris.

Paragraf 5. Daca Clientul nu reuseste sa-si respecte obligatiile sau daca Furnizorul are motive valide sa creada ca Clientul nu-si va respecta obligatiile, Furnizorul poate invoca dreptul de titlu, caz in care, la cere, Clientul va fi nevoit sa dea Furnizorului controlul asupra Produselor livrate, imediat si fara nici o taxa. in plus, Furnizorul va avea dreptul sa recupereze acele Produse, sau sa faca sa fie recuperate din locul de unde sunt depozitate, pe cheltuiala Clientului. Clientul acorda, prin prezenta, Furnizorului autorizatia irevocabila de a intra in premisele folosite de, sau in numele Clientului. Dupa ce Produsele au fost recuperate, Clientul va fi creditat la valoarea de piata, care, in nici o eventualitate, nu va depasi pretul original de achizitie, redus cu costurile retragerii si a pagubelelor suferite de Furnizor.

Art. 11 Plata

Paragraf 1. Daca nu se stabileste altfel, in scris, si fara a aduce prejudicii prevederilor paragrafului urmator, toate platile catre furnizor trebuie facute in RON (moneda nationala), fie net in numerar fie la sediul Furnizorului prin intermediul unui transfer sau depunere intr-un cont bancar ce urmeaza a fi specificat de Furnizor, metoda de plata la alegerea lui, intotdeauna in functie de numarul de zile specificate in factura emisa. Furnizorul are dreptul sa trimita facturi electronice, iar Clientul este de acord cu aceasta metoda de facturare, daca se va aplica.

Paragraf 2. Compensatiile sau alte forme de reglementare, lichidare/decontare nu vor fi permise niciodata fara un acord in scris explicit.

Paragraf 3. Furnizorul este autorizat sa ceara un avans sau o forma de securitate in orice moment, avans pe care el il considera suficient pentru demonstrarea respectarii obligatiilor de plata ale Clientului, inainte de livrarea sau continuarea livrarii iar Furnizorul are dreptul sa suspende orice viitoare livrari catre Client daca acesta nu indeplineste aceasta cerinta chiar si in eventualitatea in care s-a stabilit un termen limita fix, fara a prejudicia dreptul Furnizorului de a pretinde despagubirii in eventualitatea unei indepliniri intarziate sau neindeplinin a Contractului.

Paragraf 4. Daca Clientul nu plateste suma datorata sub Contract, in perioada stabilita, Clientul se va gasi in pozitia de nerespectare a Contractului iar Furnizorul va fi indreptatit in acest caz sa perceapa dobanda incepand cu data scadenta a facturii sau facturilor neplatite, la dobanda comerciala statutara de + 2% si la o dobanda anuala de minim 12% din suma facturii, fara a aduce prejudicii altor despagubiri disponibile Furnizorului si fara a fi necesara vreo instiintare a nerespectarii.

Paragraf 5. Toate cheltuielile judiciare si extra-judiciare ale Furnizorului pentru recuperarea sumei facturate, inclusiv taxele si comisioanele unor terte parti implicate de Furnizor, vor fi suportate de Client. Clientul va datora cel putin 10% din suma principala a cheltuielilor extra-judiciare, si nu mai putin de 250 euro.

Paragraf 6. Daca Clientul nu respecta obligatiile sale stabilite prin Contract sau acesti Termeni si Conditii Generale, toate obligatiile de plata ale Clientului pentru Furnizor vor deveni scadente imediat si platibile din momentul nerespectarii, indiferent daca s-au trimis facturi sau nu pentru aceste obligatii.

Art. 12 Drepturile de proprietate intelectuala si industriala. Confidentialitate

Paragraf 1. Toate drepturile de proprietate intelectuala si industriala (inclusiv drepturile de marca, model si patente) asupra tuturor design- urilor/proiectarilor, desenelor, modelelor, mostrelor, exemplelor au fost puse la dispozitie sau dezvoltate in virtutea contractului (de aici inainte INFORMATIILE vor fi date doar Furnizorului, cu exceptia cazurilor cand se stabileste altfel).

Paragraf 2. Clientul nu este indreptatit sa foloseasca Informatia la care se face referire in paragraful anterior, in niciun alt mod decat in benificiul utilizarii Produselor dupa cum se stipuleaza in Contract.

Paragraf 3. Clientul va pastra confidentialitatea asupra tuturor Informatiilor, Caracteristicilor Tehnice, afacerii si a cum se face ce au fost puse de catre Furnizor la dispozitia Clientului, in vederea indeplinirii Contractului. La cerere, Clientul va transfera imediat Furnizorului informatiile confidentiale precum si toate copiile sau multiplicarile acestora.

Art. 13  Incalcarea drepturilor tertilor

Paragraf 1. Daca un tribunal competent a dat o hotarare irevocabila intr-un proces intentat Furnizorului, ca vreun produs furnizat de acesta constituie o incalcare a drepturilor de proprietate intelectuala si industriala a unei terte parti, Furnizorul va inlocui, la decizia sa, bunul in cauza cu un produs ce nu incalca niciun asemenea drept sau va incerca sa dobandeasca dreptul de a folosi bunul contestat sau va inapoia banii platiti de Client pentru produs, redusi cu o depreciere minima.

Paragraf 2. In eventualitatea unei inlocuiri sau inapoieri a banilor, Furnizorul va fi indreptatit sa ataseze la aceasta si conditia ca Produsele livrate initial sa fie retumate.

Paragraf 3. Furnizorul nu va avea alte obligatii cu privire la incalcarea drepturilor unor terti decat obligatia de a inlocui, achizitiona sau a rambursa, dupa cum se face referire in primul paragraf.

Paragraf 4. Daca o comanda este realizata conform proiectului, desenelor, formulei, Caracteristicilor tehnice sau instructiunilor Clientului, sau daca aceasta Comanda se efectueaza cu utilizarea unor bunuri furnizate de Client, acesta nu va putea invoca prevederile mentionate mai sus ale acestui articol iar acesta va despagubi Furnizorul pentru orice plangere, pretentie privind o presupusa incalcare a drepturilor de proprietate intelectuala si industriala a vreunei terte parti.

Art. 14 Raspundere

Paragraf 1. Furnizorul isi asuma raspunderea numai daca:

· paguba este o consecinta directa a vreunui act deliberat sau a unei neglijente grosolane din partea Furnizorului sau a angajatiilor acestuia

· paguba este direct cauzata de vreun Defect in Produsul fabricat de Furnizor si/sau a Produselor furnizate, in sensul in care acestea nu sunt atat de sigure cum se asteapta in toate circumstantele.

Paragraf 2. Furnizorul nu-si asuma raspunderea pentru amplasarea necorespunzatoare a logo-ului si/sau a numelui firmei pe bunurile Clientului, orice alte adaptari ale bunurilor si/sau produselor Clientului, daca si atata vreme cat Defectul este rezultatul unei inacurateti sau deficiente in proiectul inaintat Furnizorului de catre Client, sau asupra oricaror incalcari a drepturi lor tertelor parti, incalcari constituite de design.

Paragraf 3. Raspunderea totala a Furnizorului cauzata de nerespectarea Contractului va fi, in orice eventualitate, limitata la compensarea materialului si a pagubelor directe pana la suma preturilor stipulate separat ale Produselor in cauza (fara TVA).

Paragraf 4. in legatura cu paguba la care s-a facut referire inainte, Furnizorul nu-si asuma responsabilitatea pentru pagubele ce nu sunt compensate de asiguratorul sau (la cerere, Furnizorul va da Clientului o copie a contractului de asigurare in cauza. In plus, raspunderea totala a Furnizorului nu va depasi niciodata suma de 50.000 euro pe eveniment.

Paragraf 5. Furnizorul este raspunzator doar de pagubele importante sau pierdere directa, pentru care si-a asumat raspunderea in mod explicit in cadrul acestor Termeni si Conditii Generale.

Paragraf 6. Clientul va despagubi Furnizorul pentru reclamatiile tertilor care au suferit o pierdere ca rezultat al unui Defect al unui bun ce a fost furnizat de Client unei terte parti si care constau din bunuri furnizate de Furnizor, cu exceptia cazurilor cand Clientul aduce dovezi pentru faptul ca pierderea a fost cauzata doar si exclusiv de Produsele livrate de Furnizor.

Paragraf 7. in eventualitatea unui caz de forta majora, asa cum este stipulat la art. 8, paragraf 3 al acestor Termeni si Conditii Generale, Furnizorul nu va fi niciodata responsabil de vreo paguba de orice fel.

Paragraf 8. Cu exceptia cazurilor in care se stabileste altfel, in scris, toate reclamatiile, pretentiile legale in temeiul Contractului si a acestor Termeni si Conditii Generale vor decadea dupa un an de la data livrarii.

Art. 15 Inapoierea bunurilor inchiriate sau imprumutate

Paragraf 1. Daca Furnizorul a inchiriat si/sau a furnizat Clientului bunuri in imprumut pentru indeplinirea contractului, contra cost sau gratis Clientul va retuma toate aceste bunuri, in conditia originala si fara defectiuni, imediat dupa incetarea Contractului, indiferent de motiv. Termenul la care s-a facut referire mai sus este considerat drept data finala.

Paragraf 2. Daca Clientul nu-si respecta obligatia de la paragraful 1, indiferent de motivul nerespectarii, Furnizorul va avea dreptul de a recupera de la Client toate pagubele si costurile ce rezulta de aici, inclusiv costurile de reamplasare si pierdere a chiriei, fara a prejudicia orice alte pagube ce sunt disponibile Furnizorului.

Art. 16 Anularea/Desfacerea contractului

Paragraf 1. Daca Clientul nu-si indeplineste pe deplin obligatiile fata de Furnizor, la timp sau in mod corespunzator, daca s-a inregistrat o suspendare a platii din partea Clientului, daca acesta a falimentat sau se afla in insolventa, in eventualitatea unei fuziuni sau daca un control semnificativ asupra firmei acestuia a fost preluat de o alta persoana sau firma, organism, toate facturile devin scadente si platibile imediat iar Furnizorul va fi indreptatit sa desfaca, total sau partial, toate contractele in derulare incheiate cu Clientul, printr-o declaratie scrisa - fara a necesita vreo interventie judiciara sau instiintare - iar Furnizorul va avea dreptul la compensarea tuturor pagubelor directe si importante, inclusiv pierderea profitului, fara a afecta alte despagubiri ce-i sunt disponibile.

Paragraf 2. In cazul in care Furnizorul, chiar dupa ce i s-a cerut acest lucru in scris, nu-si indeplineste deloc obligatiile, la timp sau in mod corespunzator, Clientul poate desface partea deficienta a Contractului, fara insa a fi indreptatit sa ceara compensatii pentru costurile desfacerii, iar prevederile Articolului 10 al acestor Termeni si Conditii Generale privind pastrarea titlului/dreptului, ramane valabil in mod explicit.

Art. 17 Litigii/ Legislatia aplicabila/ Jurisdictie

Paragraf 1. Acesti Termeni si Conditii Generale, precum si toate Ofertele si Contractele la care se aplica acesti Termeni si Conditii Generale sunt guvernate exclusiv de legea romana. Conventia UE a Contractelor pentru Vanzarea Internationala de Bunuri (cunoscuta si ca Conventia Vanzarilor de la Viena) nu se aplica.

Paragraf 2. Toate litigiile ce apar intre Furnizor si Client sunt de competenta Tribunalului competent din judetul in care Furnizorul isi are sediul social.

Art. 18 Alte prevederi

Paragraf 1. Acesti Termeni si Conditii Generale sunt disponibili in limba romana.

Paragraf 2. Acestor Termeni si Conditii Generale li se pot aduce amendamente de catre Furnizor (sau in orice caz de catre SAMDAMGIFTS). Clientul va fi instiintat in scris de Furnizor asupra amendamentelor iar aceste amendamente vor intra in vigoare la 30 de zile de la instiintare, cu exceptia cazurilor in care o alta data este stabilita in instiintare. Clientul este de acord prin prezenta cu continuturile si aplicabilitatea acestor Termeni si Conditii Generale modificate, daca exista, si cu data intrarii in vigoare din instiintare.

Paragraf 3. Daca vreuna dintre prevederile acestor Termeni si Conditii Generale este declarata nula si invalida, sau neexecutorie in vreun fel, acest lucru nu va afecta aplicabilitatea celorlalte prevederi ale Contractului si a Termenilor si Conditiilor Generale, in aceasta eventualitate Furnizorul are dreptul sa inlocuiasca acea prevedere cu o alta apropiata celei declarate nule si invalide/anulate, sau dupa caz neexecutorie in ceea ce priveste obiectivul si scopul ei.