Print DTG – cea mai rapida metoda de personalizare pe textile.

 

Printul DTG (Direct To Garment) mai este cunoscut si sub numele de imprimare digitala sau imprimare direct pe material, fiind o tehnica de printare direct pe textile si imbracaminte care foloseste o imprimanta cu inkjet specializata, care disperseaza un jet de cerneala la imprimarea pe imbracaminte la fel ca o imprimanta normala cu inkjet.

 

Avantaje:

  • Printuri detaliate cu milioane de culori ce pot fi aplicate pe diferite materiale;
  • Termen de livrare scurt datorita faptului ca procedeul de imprimare este rapid;
  • Pentru ca cerneala intra direct in tesatura tricoului, imprimeul este fin la atingere;
  • Posibilitate de printare a design-urilor complexe cum ar fi pozele, imaginile, textele etc;
  • Nu exista costuri de set-up ca la metodele de printare traditionale;
  • Daca se doreste printarea peste fermoare si nasturi, DTG-ul este varianta perfecta.

 

Hanorac personalizat prin DTG  Tricou personalizat prin DTG  Tricouri personalizate cu mesaje

 

Cum functioneaza?

 

Aceasta metoda de printare foloseste cerneluri pe baza de apa care actioneaza ca un lichid pe orice material textil. Cele mai bune rezultate se obtin pe tricourile care sunt 100% din bumbac sau pe tricourile care prezinta in compozitie bumbac, cum sunt cele cu 50% bumbac si 50% poliester. Se pot folosi si alte materiale precum licra, vascoza, microfibra, lana, matase pentru a obtine rezultate uimitoare folosind acest procedeu, dar ele trebuie testate in prealabil.

Odata ce este ales substratul, putem incepe sa fim creativi. Indiferent de logo, desen, text, culoare, imprimantele DTG pot printa absolut orice de la modele picturale, imagini fotografice si pana la degradeuri. Imprimeurile rezultate sunt calitative, de lunga durata si impresionante ca design si detalii.

Pentru tricourile negre sau imbracamintea de culoare neagra, procesul DTG este diferit fata de printarea pe imbracaminte alba. In acest caz, se foloseste o baza alba care trebuie tiparita inainte de a aplica designul sau grafica pe tricou si este nevoie de un tratament al suprafetei cu o amorsa care va ajuta la aderarea culorii de baza (alba) la suprafata textila.

 

Pozitionare tricou personat pe kornit  Verificare tricouri personalizate  Kornit Storm II imprimanta DTG Samdam

 

Acest tip de personalizare se realizeaza in fabrica Samdam cu ajutorul unei masini speciale de ultima generatie, numita Kornit Storm II, cu ajutorul careia putem printa intre 90 si 100 de bucati pe ora.

In concluzie, imprimarea direct pe material (DTG) permite personalizarea textilelor la un raport calitate-pret eficient pentru evenimentele care apar inopinat sau pentru cantitatile mari de produse ce urmeaza a fi personalizate.