Doming – tehnica care ofera personalizarii plane efectul 3D si culori mai intense. Doming-ul este un proces de personalizare in care o rasina este distribuita pe o suprafata bidimensionala cum ar fi eticheta, placuta,  ecuson, etc  care este deja personalizata. Se creaza astfel  efectul de lentila 3D, conferindu-i logo-ului sau imaginii adancime mai mare si culoare mai intensa.

Eticheta poate fi un design avand culori CMYK, o fotografie de inalta rezolutie sau un text. Personalizarea prin doming prin adaugarea acestui strat de rasina epoxidica care actioneaza ca un capac de protectie prelungeste durata de viata a unei etichete normale personalizate. Aceasta metoda de personalizare poate fi utilizata atat pentru produsele promotionale cat si pentru obiectele industriale, putand fi utilizata pe o multitudine de materiale: policarbonat, vinil, metale, hartie acoperita, tesaturi etc.


Avantaje

  • - Durata lunga de viata;
  • - Rezistenta la zgariere si impact;
  • - Rezistenta la chimicale, solventi si agenti de curatare;
  • - Rezistenta la decolorare chiar daca este folosita la exterior;
  • - Nu se va deforma sau rida.


Cum functioneaza?

O imagine, logo sau design este printat pe un suport alb de hartie cu autocolant si predecupare folosind o imprimanta cu jet.  Mai apoi se desprinde surplusul de hartie ramasa, si se aplica un strat de rasina la o viteza uniforma si lenta pe  aproximativ 2/3 din suprafata de aplicare. Aceasta poate fi aplicata manual sau automat cu ajutorul unor roboti.

Se asteapta aproximativ 3 minute de la aplicare si se verifica suprafata fiecarei etichete volumetrice - daca are bule de aer sau particule de praf. Pentru a scoate bulele de aer e de ajuns sa incalziti suprafata cu ajutorul unei torte cu gaz. Dupa remedierea tuturor problemelor (daca exista), etichetele volumetrice se lasa timp de 3-4 ore intr-un cuptor de uscare.

 

Eticheta volumetrica este, mai apoi, desprinsa de pe hartia autocolanta si lipita pe obiectul suport. 

 Prin doming putem personaliza o multitudine de produse de la  brelocuriUSB-uri, ecusoane si pana la insigne, medalii, pixuri si chiar textile.