Livrarea Produselor procesate

Paragraf 1. in eventualitatea in care Furnizorul primeste o comanda sa furnizeze Produse procesate in mod specific (sau asamblate, dupa caz) pentru beneficiul Clientului, Clientului i se va cere sa furnizeze volume suficiente de material pentru procesul de adaptare. Cat timp Clientul nu-si indeplineste aceasta obligatie, Furnizorul are dreptul sa suspende obligatiile sale conform acestui Contract.

Paragraf 2. Furnizorul are obligatia sa trimita spre aprobare Clientului o dovada, un model, o monstra sau exemplu doar daca Clientul a stipulat acest lucru in scris in Contract, caz in care Furnizorul este de acord sa prezinte Clientului o dovada un model, o monstra sau un exemplu nu mai tarziu de doua saptamani de la intrarea in vigoare a Contractului si dupa ce au fost primite materialele de procesat, dovada, model, monstra sau exemplu ce vor fi considerate aprobate daca nu se primeste nici o reactie scrisa in decurs de cinci zile lucratoare.

Paragraf 3. Costurile dovezii, modelului, mostrei sau exemplului se vor factura separat si nu vor fi incluse in preturile stabilite, cu exceptia cazurilor cand se stabileste altfel in mod explicit.

Livrari si Termen de livrare. Forta majora

Paragraf 1. Termenul de livrare este de 48 de ore pentru produsele aflate pe stoc. Termenul de livrare este valabil doar pentru produsele comandate din stoc si nu sunt supuse unui proces de personalizare.  

Paragraf 2. Termenul de livrare va fi stabilit in mare si nu va fi niciodata considerat drept termen final, cu exceptia cazurilor in care se stabileste altfel. Termenul de livrare va intra in vigoare doar dupa ce Contractul va fi incheiat conform Art. 3, dupa ce toate informatiile necesare pentru indeplinirea acestui Contract au fost inaintate, depuse si dupa ce Clientul a platit pretul de achizitionare, sau dupa caz, rata (ratele) asupra carora s-a cazut de acord, sau dupa ce a fost furnizata securitatea, siguranta ceruta de Furnizor.

Paragraf 3. Daca livrarea este impiedicata partial sau total, de un caz de forta majora, Furnizorul are dreptul sa suspende livrarea, iar in eventualitatea in care situatia de forta majora continua sa persiste mai mul de trei luni sau din momentul in care devine evident ca aceasta va dura mai mult de trei luni, sa anuleze total sau partial Contractul si sa pretinda plata pentru partile indeplinite din Contract, fara a avea obligatia sa plateasca despagubiri Clientului.

Paragraf 4. Forta majora include, fara a se limita la, incendiu, inundatii, greve, epidemii, razboi (civil), terorism, masuri ale guvernului, permise neacordate sau neacordate la timp, embargouri de comert, disturbari ale muncii, intreruperi de energie, esec operational, incalcari ale contractului sau acte daunatoare ale furnizorilor si subcontractantii Furnizorului sau alte terte parti, inclusiv orice defecte, erori, nelivrare sau livrare intarziata a materialelor, transportului, combustibililor, energiei si a fortei de munca.

Paragraf 5. Livrarea va fi ex works, cu exceptia cazurilor cand s-a hotarat explicit a se face altcumva. Costurile de transport si asigurarea vor fi suportate de Client chiar daca s-a cazut de acord ca Furnizorul sa se ocupe de transport. Transferul riscului Produselor va avea loc in momentul livrarii in conformitate cu prevederile acestor Termeni si Conditii Generale. Transportul va fi pe riscul Clientului chiar daca transportatorul a stipulat in mod explicit ca toate documentele de transport trebuie sa poarte mentiunea ca orice paguba ce rezulta din transportare va fi pe riscul si cheltuiala expeditorului.

Paragraf 6. in eventualitatea in care Furnizorul se ocupa de transport, Clientul sau o terta parte desemnata de Client, trebuie sa raporteze orice paguba cauzata de transport transportatorului, sau dupa caz, expeditorului, imediat de la receptie, dar in oricare din cazuri, in decurs de 12 ore de la primirea - receptia Produselor, si trebuie sa trimita o copie Furnizorului.

Paragraf 7. Produsele care nu au fost achizitionate de Client sau o terta parte desemnata de Client dupa Termenul de livrare vor fi depozitate de Furnizor pe cheltuiala si riscul Clientului. Daca produsele nu au fost achizitionate la timp, Furnizorul va avea dreptul sa anuleze Contractul la o perioada de 14 zile de la expirarea Termenului de livrare, fara a prejudicia dreptul Furnizorului de a vinde produsele unei terte parti.

Paragraf 8. Daca culoarea, compozitia, greutatea, aspectul etc. Produselor deviaza usor de la modelele, monstrele sau exemplele furnizate in avans, sau de la alte prevederi stabilite in avans, acele Produse trebuie sa se supuna conditiilor acestui Contract. in oricare dintre eventualitati Furnizorul are obligatia sa-si duca la indeplinire obligatiile, daca greutatea sau cantitatea Produselor furnizate nu depaseste cu mai mult de 5% cele stabilite in contract.

Paragraf 9. Furnizorului i se permite sa trimita Produsele in portii, fiecare portie putand fi facturata separat.