Despre Doming si etichete volumetrice - Samdamgifts SRL

Doming

Doming – tehnica care ofera personalizarii plane efectul 3D si culori mai intense.

 

Doming-ul este un proces de personalizare in care o rasina este distribuita pe o suprafata bidimensionala cum ar fi eticheta, placuta,  ecuson, etc  care este deja personalizata. Se creaza astfel  efectul de lentila 3D, conferindu-i logo-ului sau imaginii adancime mai mare si culoare mai intensa.

 

Eticheta poate fi un design avand culori CMYK, o fotografie de inalta rezolutie sau un text. Personalizarea prin doming prin adaugarea acestui strat de rasina epoxidica care actioneaza ca un capac de protectie prelungeste durata de viata a unei etichete normale personalizate. Aceasta metoda de personalizare poate fi utilizata atat pentru produsele promotionale cat si pentru obiectele industriale, putand fi utilizata pe o multitudine de materiale: policarbonat, vinil, metale, hartie acoperita, tesaturi etc.

 

Avantajele unei etichete personalizate prin doming:

  • Durata lunga de viata;
  • Rezistenta la zgariere si impact;
  • Rezistenta la chimicale, solventi si agenti de curatare;
  • Rezistenta la decolorare chiar daca este folosita la exterior;
  • Nu se va deforma sau rida.

Stick USB 4 GB cu doming  Breloc cu doming  Ruleta personalizata prin doming

Cum functioneaza?

 

O imagine, logo sau design este printat pe un suport alb de hartie cu autocolant si predecupare folosind o imprimanta cu jet.  Mai apoi se desprinde surplusul de hartie ramasa, si se aplica un strat de rasina la o viteza uniforma si lenta pe  aproximativ 2/3 din suprafata de aplicare. Aceasta poate fi aplicata manual sau automat cu ajutorul unor roboti.

 

Se asteapta aproximativ 3 minute de la aplicare si se verifica suprafata fiecarei etichete volumetrice - daca are bule de aer sau particule de praf. Pentru a scoate bulele de aer e de ajuns sa incalziti suprafata cu ajutorul unei torte cu gaz. Dupa remedierea tuturor problemelor (daca exista), etichetele volumetrice se lasa timp de 3-4 ore intr-un cuptor de uscare.

 

Eticheta volumetrica este, mai apoi, desprinsa de pe hartia autocolanta si lipita pe obiectul suport. 

 

Imprimare inkjet pentru doming  Injectie de rasina epoxidica doming  Etichete volumetrice doming Samdam

 

Cand sunteti in cautarea unui produs promotional care sa fie diferit de cel al competitorilor e de ajuns sa folositi aceasta tehnica pentru a avea parte de distinctie si inovatie.

 

Prin doming putem personaliza o multitudine de produse de la  brelocuriUSB-uri, ecusoane si pana la insigne, medalii, pixuri si chiar textile.

© Copyright 2021 Samdam Romania. All rights reserved