Gravare cu laser si gravare mecanica - Samdamgifts SRL

Gravare

Gravare – cea mai rezistenta tehnica de personalizare pe obiecte metalice si nu numai.

 

Folosirea acestei tehnici aduce numeroase beneficii, fiind cea mai rezistenta dintre metodele de personalizare. Poate fi realizata prin 3 metode:

  • laser
  • laser cu CO2
  • mecanic (folosind o freza speciala cu diamant pentru a grava un text sau logo pe suprafata produselor)

 

Rezultatul gravarii este direct influentat de suportul pe care se graveaza care poate fi din lemn, sticla, metal, marmura, acril, plastic si multe alte materiale. Gravarea mecanica, spre deosebire de cea cu laser, este un procedeu realizat in adancime iar freza folosita este diferita de la o lucrare la alta. Adancimea de inscriptionare poate fi variabila, gravarea realizandu-se atat superficial, cat si in profunzime. Folosind aceasta tehnica, se obtin gravuri precise, cu o fidelitate mare fata de desenul original.

 

Avantaje:

  • Folosind aceasta tehnica se pot imprima o gama larga de materiale;
  • Se pot realiza fotogravuri, mai ales pe plastic metalizat;
  • Aceasta tehnica nu foloseste solventi toxici, vopsele sau acizi, fiind ecologica;
  • Desenele si textele pot fi gravate pe orice suprafata;
  • Obiectul ce urmeaza a fi personalizat prin gravare cu laser nu se incinge si nu are nevoie de fixare ca in cazul altor tehnici.

Pix gravat Samdam   USB gravat Samdam

 

 

 

 

 

 

 

 

Cum functioneaza?

 

Folosind o unda laser sau o parte mecanica dura (diament) se creeaza santuri de mici dimensiuni in suportul de gravat care poate fi fabricat din plastic, metal, sticla, marmura, piele, acril, pluta, cauciuc, ABS, etc.  Suprafata poate fi plana sau curbata, in functie de produs. Unda laser sau freza este comandata de un calculator care asista toata operatiunea de gravare.

 

Masina gravare laser  Bidoane metalice gravate  Despre gravare laser

 

In concluzie, aceasta tehnica depinde de obiectul pe care trebuie sa-l gravam in sensul ca rezultatele obtinute vor fi cu atat mai spectaculoase cu cat obiectele promotionale sunt recomandate de furnizorii de promotionale ca pretabile pentru acest gen de personalizare. Prin gravare mecanica putem grava ecusoane metalice, brelocuri metalice, medalii, insigne metalice, etc.

© Copyright 2021 Samdam Romania. All rights reserved