Despre tampografie - cadouri personalizate - Samdamgifts SRL

Tampografie

Tampografia - procesul de personalizare cu cea mai mare varietate de materiale suport care pot fi personalizate, pe cele mai neregulate cadouri promotionale.

 

Tampografia este un proces de personalizare care transfera o imagine 2D pe obiecte 3D. Acest lucru se realizeaza folosind un proces de gravare care implica transferul unei imagini de pe cliseu, cu ajutorul unei suprafete de silicon, pe un substrat. Tampografia este folosita, in general, pentru articole ce sunt dificil de imprimat prin alte procedee, cum ar fi aparate medicale, accesorii auto, obiecte promotionale mici, aparatura electronica, echipamente sportive, jucarii etc. si poate fi folosita pe o multitudine de materiale: sticla, plastic, metal, ceramica, carton, piele etc.

 

Imaginea, logo-ul sau textul ce trebuie imprimat cu ajutorul tampografului trebuie procesat la un computer sau poate fi copiat direct de pe un produs pe care il aveti ca exemplu. Dupa procesare, imaginea este imprimata cu ajutorul unei imprimante cu laser sau cu jet de cerneala.

 

Dupa acest procedeu, trebuie creat un film pentru imaginea pe care o doriti imprimata. Imaginea este, astfel, transferata pe cliseul care este expus la raze ultraviolete si urmeaza procesul de developare si fixare.

 

    

 

Cliseul este montat in masina de imprimare si este afundat in vopsea. Vopseaua care ramane in plus este razuita cu ajutorul unei lame. Dupa ce diluantul din vopsea este evaporat, aceasta se face lipicioasa si, in acest fel, adera mai bine la tampon si de la tampon la produsul care trebuie imprimat. Vopseaua ramasa in adanciturile cliseului va fi transferata cu ajutorul tamponului siliconic pe obiectul ce se doreste imprimat. Grosimea stratului de vopsea variaza intre 6-20 µm.

 

    

 

Avantaje:

  • Gama larga de culori ce pot fi imprimate;
  • Rezistenta mare a imprimeului;
  • Suportul de imprimat este diversificat si da flexibilitate lucrarilor de personalizare: plastic, metal, piele, sticla, ceramica, carton sau lemn;
  • Accesibilitate: pot fi imprimate obiecte cu forme neregulate sau din materiale moi, dificil de imprimat prin alte procedee de personalizare;
  • Timp de executare al comenzilor redus.

© Copyright 2021 Samdam Romania. All rights reserved