Serigrafia este cea mai cunoscuta metoda de printare pentru decorarea tricourilor atunci cand se doreste imprimarea unei imagini sau a unui logo care are mai putin de 18 culori. Este metoda ideala de promovare ce va permite sa imprimati logo-ul sau brand-ul companiei pentru campanii cu vizibilitate crescuta.

 

 


Avantaje:

  • - Ofera produse personalizate cu rezistenta crescuta a culorii imprimeului;
  • - Reprezinta o solutie cost-beneficiu buna pentru volumele mari de comenzi;
  • - Este solutia de printare ideala atunci cand doriti sa folositi text sau imagini cu pana la 18 culori;
  • - Prin serigrafie se pot obtine grosimi mari ale stratului de vopsea  si, deci, efecte unice ale imprimeului.


Metode:

Aceasta metoda de printare presupune utilizarea unei site serigrafice pentru a transfera cernelurile speciale pe un suport neted (tricou, camasa, geaca, sapca, agenda, calendar etc.), cu exceptia zonelor care sunt impermeabile la vopsea (acestea sunt, de fapt, zonele care vor ramane neacoperite de vopseaua de pe produsul suport).

O racleta este folosita pentru a umple ochiurile sitei care sunt deschise pentru ca cerneala sa adere. Imaginea realizata pe produsul suport este rezultatului insumarii numarului de puncte care este dat de numarul de ochiuri al sitei. Cele mai mici site in serigrafie au 300 ochiuri/inch ceea ce face ca rezolutia maxima pe care se asigura imprimarea sa fie 300 dpi.

Acest procedeu presupune ca fiecare strat de culoare sa fie tiparit succesiv. De aceea, este nevoie de mai multe placi serigrafice, cate una pentru fiecare culoare in parte. In cazul acestei tehnici nu este recomandat sa folositi fotografii cu multe detalii. Pentru fotografiile detaliate, se recomanda folosirea tehnicilor ca: transfer digital (DT), sublimare (SU).

Masini de serigrafiat Samdam  Racleta serigrafie tricouri Samdam  Spalare site serigrafie SamdamIn concluzie, serigrafia este optiunea perfecta pentru cei care vor sa-si recompenseze angajatii cu tricouri sau echipamente personalizate cu sloganul companiei.